Ślinka kapie???
WANILIOWE
PRODUKTY (12 porcji):
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z wanilią lub troszkę aromatu
- 1 szklanka mleka
- 80-90 g oleju lub roztopione masło tj. ok. 1/3 szkl.
- 2 jajka
Przepis wzięłam ze strony Kotlet.tv
CZEKOLADOWE
PRODUKTY (12-15 porcji):
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1-2 łyżki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka maślanki
- 1 jajko
- 1 gorzka czekolada
Krok 1. Suche składniki (mąka, cukier, proszek, kakao) wsypuję do miski i mieszam.
Krok 2. W osobnej mieszam mokre składniki a potem dodaje je do suchych, mieszam łyżką. Dodaję do tego połowę posiekanej czekolady.
Krok 3. Nakładam do foremek, z wierzchu posypuję czekoladę.
Krok 4. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika na 15 minut. Smacznego!
Ten przepis również wzięłam ze strony Kotlet.tv
OZDABIAMY
PRODUKTY:
- lukier kupny lub zrobiony (łyżka soku z cytryny + 3 łyżki cukru pudru + łyżka wody, stopniowo dodawać, aż będzie odpowiednio gęsty)
- pisaki lukrowe
- cukrowe ozdoby
SPOSÓB WYKONANIA?
To już wasza inwencja twórcza, ozdóbcie je jak chcecie Potteromaniacy :* ~ Juliaus
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz